Aštuonkojis, sepija arba kalmaras – jūros gėrybių trijulė, kuriai būdingas specialus ruošimas, siekiant minkštumo ir švelnumo.
Aštuonkojai
Aštuonkojus (be odos ir kramtomosios dalies) galima virti, kepti, troškinti ir gruzdinti. Aštuonkojus reikia virti ilgai. Jei gyvūnas didesnis, prieš tai mėsą kiek pamuškite.
Sepija
Dešimt čiuptuvų turinti sepija užauga iki 65 centimetrų ilgio, tačiau kuo ji mažesnė, tuo mėsa švelnesnė. Prieš gaminant reikia pašalinti kaulą (vidinis skeletas), kramtomąjį dalį, vidaus organus ir rašalo maišelį. Sepiją galima įdaryti ir kepti ant žarijų arba paprastai.
Kalmaras
Pirmiausia prieš paruošimą reikia pašalinti odą, kramtomąją dalį, akis, vidinius organus ir permatomą koją. Neapdoroti kalmarai naudojami sušių ir sašimių gamyboje, juos galima ir paruošti. Kalmarus galima labai trumpai, ne ilgiau nei dvi minutes, virti, kepti, kepinti arba gruzdinti arba 30–45 minučių troškinti. Kitaip mėsa bus kieta, sunkiai kramtoma, lyg guma. Didesnius gabalus prieš gaminant reikėtų pamušti.