Kyle Connaughton

Išnaudoti tinkamą akimirką.

Nepaisant to, kad Kyle Connaughton yra trimis “Michelin” žvaigždėmis įvertintas garsus virtuvės šefas, jis nepaprastai šiltas žmogus. Jis domisi sodininkyste, gamina, nes jam patinka suteikti džiaugsmo kitiems ir be galo žavisi japonų virtuve. Atskleisti savo kūrybiškumą jam reiškia neapsiriboti ties tuo, ką pasiekei.

“Gyvenimas per trumpas, kad galėtum likti komforto zonoje. Turime nuolat mesti sau iššūkį.”

Kyle Connaughton, 3 “Michelin” žvaigždutėmis įvertinta virtuvės šefė

Single Thread

Kalifornijos Sonoma apygardoje įsikūrusio restorano “Single Thread” savininkas ir virtuvės šefas Kyle daugiausia dėmesio skiria savo patiekalų sudedamosioms dalims – pradedant jų kilme ir baigiant patiekimu lėkštėje. Savo dviejų hektarų ploto ūkyje jis pats augina daržoves, kurias po derliaus nuėmimo naudoja savo virtuvėje. Jis sustabdo akimirką, o savo kūrybinėmis idėjomis perteikia svečiams santykį su čia ir dabar.

Kalifornija susiduria su Japonija

“Patiekdamas maistą arba gamindamas didelio kruopštumo reikalaujančius patiekalus, aš visada naudoju lazdeles, nes man patinka jų natūralus ritmas ir energija. Dažniausiai naudoju mažai ir renkuosi tik aukštos kokybės, funkcionalius virtuvės įrankius.”

Kyle pamilo japonų kultūrą dar būdamas devynerių, kai į šią tolimą salą per Ramųjį vandenyną savo tėvą reguliariai lydėdavo į verslo keliones. Los Andžele jie dažnai kartu pietaudavo japonų restoranuose ir nuolat sugrįždavo į Japoniją, kad galėtų geriau susipažinti su šios šalies kultūra bei virtuve. Įkvėptas šios patirties, Kyle pradėjo savo karjerą japonų restoranuose, įstojo mokytis į vieną prestižinių japonų kulinarijos mokyklų, baigė mokslus Japonijoje ir galiausiai persikėlė į Hokaido salą.

Virtuvės šefas susitinka su menininku

Kyle ir Azuma

Glaudus ryšys tiek su gamta, tiek su japonų kultūra – tai tik dvi priežastys, kodėl Kyle ir vaizduojamojo meno kūrėjas Azuma Makoto iš karto vienas kitą suprato. “Glaudus bendradarbiavimas su kitais menininkais ir amatininkais įkvepia mus, virtuvės meistrus”, sako Kyle. “Tarp Azuma gėlių ir mūsų kulinarinio pasaulio egzistuoja tiek daug paralelių.”

 

Subtili elegancija – savo darbe naudoti kombinuotąjį garinį troškintuvą

Įkvėpti kombinuotojo garinio troškintuvo funkcionalumo, abu virtuvės šefai išsirinko paprastus produktus ir užsimojo sukurti iš jų kažką nepaprasto. Kyle naudojo skirtingų rūšių daržoves ir išmoningai jas derino su kokybiškos žuvies gabalėliu. Genealiai paprastas, bet kartu ypatingas patiekalas.

Sužinokite daugiau apie kombinuotąjį garinį troškintuvą

Iš šilkinio tofu, avokado ir žolelių pagamintas padažas naudojamas kaip pagrindas, sujungti skirtingų rūšių daržoves ir žuvį. Kyle sutelkia dėmesį į precizišką kiekvienos sudedamosios dalies paruošimą, taip užtikrindamas, kad visi skirtingi aromatai harmoningai derėtų tarpusavyje.

“Nuolat ieškome kito didelio kūrybinio proveržio – kas yra inovatyvu? Ką tokio galėtume sukurti, ko dar niekas nebūtų matęs?”

 

Sustabdyti akimirką – dirbti su viso kaitinamo paviršiaus indukcine kaitlente

“Šioje indukcinėje kaitlentėje mane labiausiai žavi tai, kad vienu metu galima daryti tiek daug skirtingų dalykų. Iki tol naudotos technologijos nesuteikė mums galimybės darbuotis virtuvėje su tokia elegancija ir energija – būtent to mes, virėjai, ir siekiame”, paaiškina Kyle. Rezultatas – pasinaudoti diena, pasiimti viską, ką siūlo sezonas, ir padalinti į daug mažų patiekalų. Meno kūrinys, kuriame gali pajusti visus kvapus, o kiekvienas elementas tobulai paruoštas ir meniškai patiektas.”

Jūs esate šiame kelyje

Dėmesio, viskas, maisto ruošimas!