Vyno laikymas tinkamoje temperatūroje
Vynas laikomas optimaliai temperatūroje nuo 6 ir 18 °C. Jeigu norite kartu laikyti raudonąjį ir baltąjį vynus, pasirinkite temperatūrą nuo 12 iki 14 °C. Ši temperatūra skirta baltajam ir raudonajam vynui laikyti. Raudonąjį vyną rekomenduojama išimti iš vyno šaldytuvo ir atidaryti likus 2 valandoms iki vartojimo, kad vynas gautų deguonies ir atsiskleistų jo aromatas.
Dėl per aukštos laikymo temperatūros (aukštesnės negu 22 °C) vynas per greitai subręsta, todėl jo aromatas nespėja atsiskleisti. Jeigu temperatūra per žema (žemesnė negu 5 °C), vynas negali tinkamai subręsti.
Šilumoje vynas plečiasi, o šaltyje traukiasi – temperatūros svyravimai sukelia vynui stresą, dėl to nutrūksta jo brendimas. Todėl labai svarbu užtikrinti kuo mažesnius temperatūros svyravimus.
“Miele” vyno šaldytuvuose su 2 arba 3 vyno temperatūros palaikymo zonomis vienu metu galima laikyti kelių rūšių vyną.
Tai tampa įmanoma dėl prietaise sumontuotų izoliacinių plokštelių, kurios vidinę erdvę padalina į 2 arba 3 skirtingos temperatūros zonas.