Pagalba dėl jūsų

Šaldymas ir užšaldymas

Šaldymas ir užšaldymas

Tinkamas vyno laikymas

Vyno laikymas tinkamoje temperatūroje

Vynas laikomas optimaliai temperatūroje nuo 6 ir 18 °C. Jeigu norite kartu laikyti raudonąjį ir baltąjį vynus, pasirinkite temperatūrą nuo 12 iki 14 °C. Ši temperatūra skirta baltajam ir raudonajam vynui laikyti. Raudonąjį vyną rekomenduojama išimti iš vyno šaldytuvo ir atidaryti likus 2 valandoms iki vartojimo, kad vynas gautų deguonies ir atsiskleistų jo aromatas.

Dėl per aukštos laikymo temperatūros (aukštesnės negu 22 °C) vynas per greitai subręsta, todėl jo aromatas nespėja atsiskleisti. Jeigu temperatūra per žema (žemesnė negu 5 °C), vynas negali tinkamai subręsti.

Šilumoje vynas plečiasi, o šaltyje traukiasi – temperatūros svyravimai sukelia vynui stresą, dėl to nutrūksta jo brendimas. Todėl labai svarbu užtikrinti kuo mažesnius temperatūros svyravimus.

“Miele” vyno šaldytuvuose su 2 arba 3 vyno temperatūros palaikymo zonomis vienu metu galima laikyti kelių rūšių vyną.

Tai tampa įmanoma dėl prietaise sumontuotų izoliacinių plokštelių, kurios vidinę erdvę padalina į 2 arba 3 skirtingos temperatūros zonas.

Aukštos kokybės vyno laikymas

Vyno šaldytuve esantis “Active AirClean” filtras suriša nemalonius kvapus ir taip užtikrina aukštą oro kokybę.


Šviežias oras tiekiamas per “Active AirClean” filtrą, todėl į vyno šaldytuvą patenka tik švarus oras, iš kurio išvalytos dulkės ir pašalinti kvapai.Jūsų vynas visada apsaugotas nuo galimo kvapų perdavimo, nes kvapas į vyną gali patekti per kamštį.

Vyno laikymui optimali oro drėgmė

Laikant vyną, labai svarbu užtikrinti didelę oro drėgmę, kad liktų drėgna iš natūralių medžiagų pagamintų kamščių išorinė dalis. Jeigu oro drėgmė per maža, kamščiai iš išorės išdžiūsta ir praranda savo sandarumą. Orui patekus į butelį, vynas yra nepataisomai sugadinamas!

Kad natūralūs vyno butelių kamščiai būtų drėkinami iš vidaus, butelius rekomenduojama laikyti paguldytus, kad net ir laikant ilgesnį laiką, butelių kamščiai neprarastų sandarumo.

Laikymas ir apsauga nuo vibracijos

Vibracija ir judėjimas neigiamai veikia vyno brandinimo procesą, gali turėti įtakos vyno skoniui.

Sumažintos vibracijos kompresorius vyno šaldytuve užtikrina, kad jūsų vyno buteliai būtų laikomi švelniai.

Kad išimant vyno butelius nereikėtų judinti kitų šalia laikomų vyno butelių, tos pačios rūšies vyno butelius sudėkite ant tų pačių medinių grotelių, vienus šalia kitų. Taip pat rekomenduojama nejudinti be reikalo vyno butelių.

Vyno apsauga nuo UV spindulių

Ultravioletiniai spinduliai neigiamai veikia vyno galiojimo trukmę. Vynas pasensta anksčiau laiko. Dėl to gali prasidėti cheminės reakcijos, gali pasikeisti vyno skonis.

Durelės yra pagamintos iš UV spindulius sulaikančio apsauginio stiklo, todėl jūsų vynai yra apsaugoti nuo kenksmingų UV spindulių.

Vidaus apšvietimui naudojami LED šviesos diodai neturi neigiamo poveikio vynui, pvz., dėl šilumos ar ultravioletinių spindulių.

Naudojimo instrukcijų paieška

Naudojimo instrukcijų paieška

Čia rasite savo „Miele“ prietaiso naudojimo instrukcijas
Raskite savo vadovą
Rezervuokite meistrą

Rezervuokite meistrą

Mielai priimsime remonto rezervaciją internetu arba telefonu
Suplanuokite vizitą
Susisiekite su mumis

Susisiekite su mumis

Apsilankykite mūsų puslapyje „Susisiekite su mumis“, kur rasite įvairius kreipimosi į mus būdus.
Susisiekite su mumis