Jei nesate patenkinti savo sudėtų maisto produktų kokybe (pvz., net trumpai laikomi maisto produktai atrodo suglebę arba suvytę), dar kartą perskaitykite šiuos patarimus:
Sudėkite tik šviežius maisto produktus. Nuo pradinės maisto produktų būklės vėliau priklausys jų laikymo rezultatas.
Prieš sudėdami maisto produktus išvalykite stalčių.
Prieš sudėdami nuvarvinkite labai drėgnus maisto produktus.
Pasirinkite optimalų maisto produktų laikymo nustatymą (drėgmės ir temperatūros).
Padidinta oro drėgmė pasiekiama dėl sudėtuose maisto produktuose esančios drėgmės. Kuo daugiau maisto produktų sudėta, tuo didesnė oro drėgmė. Jei oro drėgmė per didelė ir susikaupia per daug drėgmės, pasirinkite nustatymą su mažesne oro drėgme. Šluoste išvalykite kondensatą. Jei reikia, įdėkite groteles arba kitą panašų daiktą, kad perteklinė drėgmė galėtų susigerti.
Jei drėgmės per mažai ir maisto produktai greitai suvysta, pasirinkite nustatymą su aukštesniu drėgmės lygiu. Jei pakrovimas nedidelis, oro drėgmė gali būti per maža. Jei pakrovimas nedidelis, maisto produktus sudėkite į sandarias pakuotes.
Jei “PerfectFresh” / “MasterFresh Pro” stalčiuje temperatūra per aukšta arba per žema, sureguliuokite temperatūrą. Vėliausiai tada, kai ant stalčiaus dugno susiformuos ledo kristalai, temperatūrą būtina padidinti, kitaip maisto produktai suges dėl per šalto oro.
Vaisius ir daržoves laikykite išėmę iš pakuočių.
Supjaustytus vaisius ir daržoves laikykite tik uždengtus arba sudėtus į sandarias pakuotes.
“PerfectFresh” / “MasterFresh Pro” stalčiuje nelaikykite šalčiui jautrių maisto produktų.