Naudokite slinkties funkciją

Dorados su žolelių padažu

Greitas ir paprastas receptas žuvies mėgėjams.

Auksaspalviai sparai, dar vadinami doradomis, maistui vartojami jau daugybę amžių. Tai Viduržemio jūros žuvys. Jos ypač gardžios paruoštos garuose.

Dorados – vienos iš vertingiausių Viduržemio jūros žuvų. Šių žuvų galima įsigyti visus metus, bet skaniausios jos – nuo liepos iki spalio. Auksaspalvių epitetą dorados gavo dėl auksinių taškų ant skruostų ir auksinio lanko virš akių. Savo aštriais dantimis (kiek primenančiais triušio) dorados gali sutraiškyti midijų ir krabų kiautus. Jų mėsoje gausu riebalų, baltymų ir vertingų mineralų – pvz., magnio, kalcio, fosforo ir jodo. Pirkdami doradas apžiūrėkite, ar jų akys blizga, o žiaunos yra drėgnos. Kuo ryškesnė auksinė juosta ant kaktos, tuo žuvis šviežesnė. Ar žinojote, kad visos išsiritusios dorados yra vyriškos lyties? Tik sulaukus dvejų ar trejų metų žuvų lyties organai pasikeičia ir jos įgauna moterišką lytį.

 

Ruošimo trukmė: 55 minutės

Aktyvaus ruošimo trukmė: 20 minučių

Gaminimo trukmė: 35 minutės

Porcijų skaičius: 4

Sudedamosios dalys:

  • 4 x 400 g doradų filė
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • 30 g sviesto
  • 20 g miltų
  • 4 šaukštai baltojo vyno
  • 375 ml sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • 1,5 šaukšto smulkintų petražolių
  • Cukraus
  • 2 citrinos

Prietaisai: Konditerinis teptukas, "Miele" daugiafunkcis padėklas, prikaistuvis, plaktuvas, peilis, pjaustymo lenta

Paruošimas:

  1. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais, teptuku ištepkite aliejumi ir padėkite ant daugiafunkcio padėklo.
  2. Pasirinkite automatinę programą A10 „Sea bream“ (dorados), įkaitinkite orkaitę ir dėkite žuvį kepti. Vandens kiekis: apie 100 ml, 2 lygis. Programos trukmė: 25–35 minutės.
  3. Pakaitinkite sviestą ir suberkite miltus. Pamažu supilkite sultinį ir vyną. Kaitinkite iki užvirimo. Supilkite grietinėlę, suberkite žoleles. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.
  4. Tiekite pašildytose lėkštėse arba ant lentelių, papuoštų citrinų puselėmis. Padažą patiekite atskirai.
  5. Patarimas. Žuvį galite ruošti ir garuose. Pasirinkite šias orkaitės nuostatas. Funkcija: „Moisture plus“ (daugiau drėgmės), garų dozavimas (kiekis / rūšis): 1; temperatūra: 190–200 °C + „preheating“ (orkaitė įkaitinama iš anksto), vandens kiekis: apie 100 ml, lygis: 2; 1. Garų dozavimas: 15 minučių nuo kepimo pradžios, kepimo trukmė: 25–35 minutės.

Nuotrauka: © Miele