Naudokite slinkties funkciją

Prancūziškas daržovių troškinys

Spalvingas aromatingų žuvies patiekalų pagardas.

Iš Nicos kilęs prancūziškas daržovių troškinys (ratatouille) – vienas iš tradicinių Provanso virtuvės patiekalų. Dabar įvairiausiomis jo variacijomis gardžiuojamasi visoje Europoje. Pagal mūsų receptą paruoštas troškinys idealiai dera su doradų patiekalais.

Kadaise prancūziškas daržovių troškinys buvo laikomas varguolių maistu. Jie po kelias valandas virdavo daržovių likučius. Kartais į puodą keliaudavo net ir daržovių atliekos. Šis Provanso patiekalas kilęs iš Nicos. Prancūziškas pavadinimas „ratatouille“ kilęs iš žodžių „rata“ (maistas) ir „touille“ (maišyti). Kitaip tariant, tai tiesiog „sumaišytas maistas“. Ant ugnies šis patiekalas ruošiamas kelias valandas. Tik nesigąsdinkite! Dabar šis daržovių troškinys ruošiamas visoje Europoje. Jam vietos atsiranda net ir geriausių pasaulio šefų virtuvėse. Prancūziškas daržovių troškinys ruošiamas iš svogūnų, česnakų, paprikų, pomidorų ir – dažniausiai – baklažanų. Bet esama pačių įvairiausių patiekalo interpretacijų. Ką jos visos turi bendro? Prancūziškas daržovių troškinys laikomas ypač sveiku ir lengvai virškinamu patiekalu, nes jame gausu daržovių.

Ruošimo trukmė: 70 minučių

Aktyvaus ruošimo trukmė: 30 minučių

Gaminimo laikas: 40 minučių

Porcijų skaičius: 2

Sudedamosios dalys:

  • 1 raudona paprika
  • 1 geltona paprika
  • Pusė cukinijos
  • 6 kokteiliniai pomidorai
  • 6 pievagrybiai
  • 1 valgomasis svogūnėlis (shallot)
  • 2 česnakų skiltelės
  • 0,5 šaukštelio čiobrelių lapelių
  • 1 šaukštelis bazilikų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 rozmarinų šakelės

Prietaisai: Peilis, pjaustymo lentelė, vakuuminis maišelis

Paruošimas:

  1. Daržoves nuplaukite ir, jei reikia, nulupkite. Supjaustykite vienodais, kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Smulkiai supjaustytus valgomuosius svogūnėlius sumaišykite su česnakais. Pagardinkite prieskoniais, žolelėmis ir sudėkite į indą su daržovėmis.
  3. Viską sudėkite į vakuuminį maišelį ir įdėkite į jam skirtą stalčių (3 nuostata).
  4. Pasirinkite „Sous-vide“ nuostatą. Troškinį galite ruošti garinėje orkaitėje, padėję ant antros lentynos nuo apačios. Temperatūra: 65 °C, gaminimo trukmė: 40 minučių.
  5. Viską išimkite iš vakuuminio maišelio, sudėkite į lėkštes ir papuoškite rozmarinų šakelėmis.

Patarimas: Puikiai dera su aromatinga žuvimi.

Nuotrauka: © AdobeStock