Naudokite slinkties funkciją

Malonu jus matyti!

Zen ir pramogų menas – 8 geriausi patarimai, kaip priimti svečius.

Vienas iš maloniausių būdų parodyti prielankumą – pakviesti žmogų pietų ar vakarienės. Pateikiame 8 patarimus, padėsiančius jums ir jūsų svečiams puikiai pasisėdėti be jokio streso.

1. Leiskite vakarui tekėti sava vaga

Vakaras maloniai bėgs tik tuomet, kai šeimininkas bus atsipalaidavęs. Net ir ruošdamiesi svečių atvykimui mėgaukitės maloniu vakaru – pasileiskite mėgstamiausią muziką, pagurkšnokite gero vyno. Jeigu duris atversite nervingas, svečiai nesijaus laukiami. Po valgio susėskite ir maloniai suleiskite sotį kartu su svečiais. Nepulkite plauti indų ar jungti dulkių siurblio.

2. Pasiteiraukite svečių, ar jie gali valgyti viską

Galbūt jie alergiški riešutams, netoleruoja fruktozės arba nevalgo mėsos, tik žuvį? Tikrai nenorite sukelti pavojaus savo svečių sveikatai arba priversti juos knebinėti maistą ieškant netinkamų sudedamųjų dalių. Verčiau iš anksto pasiteiraukite, ar yra produktų, kurių svečiai nenori arba negali valgyti, ir parinkite atitinkamus patiekalus.

3. Nepersitempkite

Nepamirškite – dauguma svečių mieliau rinksis malonų pokalbį su šeimininkais, o ne gurmanišką 8 patiekalų vakarienę. Vertėtų rinktis paprastus patiekalus iš geriausios kokybės produktų.

4. Nesureikšminkite nesėkmių

Regis, vos atvykus svečiams kiekvienas šeimininkas linkęs pradėti atsiprašinėjimų tiradą. Mangų piurė per skysta, žuvyje pilna ašakų, o terasoje, kur tiekiami aperityvai, galėtų būti ir šilčiau. Žmonės stengiasi, kad jų svečiai būtų laimingi, o kam nors nepavykus ima save plakti – bet išties tokios kalbos tik erzina. Mažyčių klaidų svečiai nė nepastebės, jeigu nebadysite į jas pirštais!

5. Nusiteikite sulaukti vėluojančių

Vėluojančių visada pasitaiko, tad patiekalą planuokite tiekti po 45 minučių. O kol laukiate, punktualiuosius svečius pradžiuginkite gardžiais užkandžiais, pvz., skrudintomis bandelėmis ir ožkų sūriu arba kvapiomis pralinėmis su totorišku paprikų įdaru.

6. Leiskite svečiams atsipalaiduoti

Kai kada, norint sužavėti svečius, į namus pasikviečiamas aukščiausios klasės šefas ir visi pakviečiami pasidarbuoti virtuvėje. Bet kai kuriems svečiams tai gali sukelti stresą – po ilgų darbo biure valandų retas trokšta sukti sušius ar pjaustyti vištieną. Verčiau jau leiskite jiems prisėsti, pasimėgauti taure vyno ir virtuvėje vykstančiais stebuklais grožėtis nejudinant nė piršto.

7. Rinkitės sezoninius produktus

Žinoma, visiems mums norisi pasirodyti dosniems, bet skraidintis braškių iš kitos pasaulio pusės neverta. Puikiai tiks ir sezoninis derlius. Jo produktai išsiskiria šviežumu, todėl pirmenybę skirkite jiems. Taip pat nepamirškite – šalta arbūzų sriuba kur kas gardesnė vasarą negu per šalčius.

8. Parinkite tinkamus gėrimus

Gėrimai tokie pat svarbūs kaip ir maistas. Tad vakarą pradėkite su vėjeliu – patiekite kokybišką aperityvą. Jeigu mėgstate neįprastus skonius, gal vertėtų išbandyti granatų skonio kokteilį „Knight Cup“?. Raudonojo vyno gerbėjai liks patenkinti klasika, pvz., „Amarone“. O prie žuvies, jūros gėrybių ir baltos mėsos idealiai tiks legendinis „Cloudy Bay Sauvignon Blanc“.

Autorius: Lena Schindler
Iliustracijos: © Adobe Stock