Kiekvienai erdvei – tinkamas režimas

Oro ištraukimas: itin efektyvus
Gartraukiai labai efektyviai ištraukia gaminimo metu susidariusius garus, o riebalų filtrais sugeria riebalų daleles. Oro išmetimo vamzdžiu išfiltruotas oras iš virtuvės patenka į lauką. Kartu su išfiltruotu išmetamuoju oru iš virtuvės pašalinami kvapai bei per didelė oro drėgmė. Norint, kad ištrauktas oras patektų į lauką, gartraukį reikia prijungti prie angos sienoje arba stoge. Tuo pačiu metu būtina užtikrinti gryno oro tiekimą, pvz., per atvirą langą. Gartraukį su oro ištraukimo funkcija ypač rekomenduojama montuoti virš dujinės kaitlentės arba dažnai naudojant gruzdintuvę, keptuvą ar keptuvą išgaubtu dugnu. Šie prietaisai pasižymi didele kaitra ir skleidžia daug riebalų bei garų, kuriuos efektyviausia šalinti oro išmetimo režimu. Be to, tiekiant reikalingą šviežią orą, dujinė viryklė aprūpinama deguonimi, kurio reikia degimui.
Ištr. išoriniu ventiliatoriumi: veiksmingas, tylus
Ištraukiamą režimą galima įrengti su išoriniu ventiliatoriumi, montuojamu, pvz., ant išorinės sienos arba stoge. Montuojant ventiliatorių, jo skleidžiamą triukšmą galima perkelti į tą vietą, kurioje jis trukdytų mažiausiai. Tokiu būdu gartraukio triukšmas sumažinamas iki minimumo. Norint gerokai sumažinti triukšmo lygį, rekomenduojama įrengti ne trumpesnį kaip 5–7 metrų oro išmetimo ortakį. Ar galite montuoti išorinį ventiliatorių, priklauso nuo Jūsų virtuvės vietos, oro išmetimo ortakio formos ir paties gartraukio.
Recirkuliuojančio oro režimas: nesudėtinga ir taupu
Maisto ruošimo metu cirkuliaciniai gartraukiai traukia susidarančius garus ir įvairiuose filtrų sluoksniuose filtruoja riebalų ir kvapo daleles. Išvalytas oras vėl grąžinamas į patalpą. Taip uždarytoje patalpoje susidaro oro cirkuliacija. Cirkuliaciniam gaubtams nereikia vamzdžių linijų, angų sienose arba išvesties stoge. Todėl, palyginti su ištraukiamojo oro gartraukiais, jų montavimas yra paprastesnis, o neretai tik vienintelis galimas (pvz., daugiaaukščiuose namuose). Norint naudoti virš elektrinės kaitlentės, puikiai tinka cirkuliacinis gaubtas. Bet virš dujinės kaitlentės, kur susidaro daug šilumos, reikėtų instaliuoti oro išvesties gaubtą.
Konstrukciniai sprendimai pagal modelį