Jose gausu vitaminų, mineralų, mikroelementų ir skaidulinių medžiagų. Daugybė papildomų fitocheminių medžiagų sustiprins jūsų imuninę sistemą, sumažins cholesterolio lygį, nuslopins uždegimus ir padės organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis.
Avietėse yra kaulams formuotis reikalingų mineralų – geležies, kalio, fosforo ir magnio. Skaidulinės medžiagos ir pektinai, kurių netrūksta gervuogėse, padeda sureguliuoti virškinimą.
Juoduosiuose serbentuose taip pat gausu mineralų: geležies, kalcio ir kalio. Šios medžiagos ne tik stiprina širdį ir palaiko sveiką kraujotakos sistemos veiklą, bet ir padeda imuninei sistemai, skatina kaulų augimą. Juoduosiuose serbentuose yra daug vitaminų C ir E, padedančių lengviau susikaupti. Jie skatina kraujo gamybą. Šių vitaminų netrūksta ir mėlynėse.
Agrastus verta rinktis dėl vitamino C, kalio, kalcio, silicio ir magnio – medžiagų, kurios suteikia švytėjimo plaukams ir stiprina nagus. Besilaukiančioms moterims ir jaunoms mamoms pravartu rinktis braškes, nes jos aprūpina organizmą vitaminu C ir folio rūgštimi. Ir pagaliau – raudonosiose vynuogėse ypač gausu antioksidantų, užkertančių kelią aterosklerozei.