Guo Pei

Guo Pei © PR

Nuostabūs siuviniai, rafinuotos plunksnų dekoracijos, ištaigingas šilkas, prabangūs žiedai ir perlai – apžiūrint įmantrius Guo Pei mados kūrinius tikrai yra kur paganyti akis.

2012–2013 m. „Miele“ pakvietė garsiausius dizainerius, virėjus ir restoranų kritikus į savo parodų sales Pekine ir Šanchajuje, kad pagerintų įmonės, kaip pirmaujančios inovatyvių ir kokybiškų integruotųjų virtuvės prietaisų, skirtų Kinijos rinkai, gamintojos profilį. Svečiai buvo paprašyti paruošti įprastus šeimos valgius naudodami „Miele“ prietaisus ir pristatyti receptą, perduodamą šeimoje iš kartos į kartą. Šį didelio masto maisto ruošimo projektą įamžino fotografai, nuotraukas paskelbė įvairios visuomenės informavimo priemonės.  Receptai buvo surinkti ir išleisti knygos pavidalu.

Mados dizainerė Guo Pei buvo viena iš projekto „Love Kitchen with Miele“ dalyvių. Ji turi nuosavą prekės ženklą ir be madingų drabužių kolekcijų taip pat kuria filmų kostiumus ir specialius drabužius, vertus didžiojo ekrano. Vienas įspūdingiausių kūrinių – balta iškilmių suknelė, papuošta 200 000 „Swarovski“ kristalų. Suknelė buvo sukurta Song Zuying, kuri dainavo kartu su Plácido Domingo 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijos metu. 2013 m. pavasarį, dalyvaudama projekte „Love Kitchen with Miele“, Guo Pei gamino taivanietiškus makaronus su jautiena naudodama „Miele“ indukcinę viryklę. Makaronų receptą ji sužinojo iš savo anytos. Fotosesijos metu Guo Pei su užsidegimu kalbėjo apie savo aistrą madai ir didžiulę meilę vyrui bei dviem dukroms. Norėdama tinkamai pažymėti šios kampanijos sėkmę, „Miele Kinija“ pakvietė 200 svečių iškilmingų pietų Šanchajaus filmų muziejuje. Pietų metu Guo Pei pristatė savo kiniškų vestuvinių suknelių kolekciją pagerbdama „Miele“ virtuvę – vietą, kur mamos perduoda savo meilę, gyvenimo patirtį ir kulinarines paslaptis savo dukroms.  Svečiai ragavo mados dizainerės makaronus su jautiena, kuriuos paruošė garsus virėjas.

Nuo to laiko „Miele“ ir Guo Pei palaiko artimą ryšį. 2014 m. Pekino dizaino savaitės metu Guo Pei skaitė puikių atsiliepimų sulaukusią paskaitą apie dizainą ir tradicijų, kokybės bei šeimos svarbai jai ir „Miele“. Savo studijoje Pekine Guo Pei turi visiškai automatinę „Miele“ skalbimo mašiną ir „Miele“ džiovyklę – buitinę techniką, kuria ji visiškai pasikliauna. Taip pat „Miele“ ir Guo Pei kartu atliko pristatymą ypatingame renginyje Šanchajuje – „Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015“. Kinijos gyvenimo būdo žiniasklaidos atstovai ir labai svarbūs asmenys iš Šanchajaus ne tik liko pakerėti naujausiais dizainerės darbais, bet ir sužinojo viską apie tvarią skalbinių priežiūrą naudojant „Miele“ gaminius.

Guo Pei įmantriuose darbuose atgimsta unikali Kinijos imperinio amžiaus stilistika, harmoningai deranti su šiuolaikiniu dizainu. Jos ypatingas požiūris į dizainą ir meniški elementai pelnė dizainerei pasaulinį pripažinimą. Populiariosios muzikos žvaigždė Rihana sukėlė tikrą sensaciją, pasirodžiusi ant raudonojo kilimo „Met Gala 2015“ vilkėdama Guo Pei įmantriai išsiuvinėtą geltoną suknelę, papuoštą storais kailiais.„ “Suknelės šleifui nešti prireikė trijų padėjėjų. Ši suknelė yra Guo Pei 2010 m. kolekcijos „Arabian One Thousand and Two Nights“ dalis. Ji sveria 25 kilogramus ir buvo pasiūta per 20 mėnesių naudojant tikro aukso siūlus. Rihana netyčia rado suknelės nuotrauką internete ir pareiškė, kad pompastiškasis drabužis idealiai tiktų Kinijos karalienei. Įspūdingoji suknelė puikavosi „Vogue“ numerio apie „Met Gala“ viršelyje.

Guo Pei pirmąjį kartą pristatė savo darbus Europoje 2016 m. pavasarį vykusios Paryžiaus madų savaitės metu. Ji yra „Chambre Syndicale de la Haute Couture“ kviestinė narė.

Teksto autorė: Regine Smith-Thyme