Mart Visser

Nesenstanti elegancija
Mart Visser



Jis priskiriamas prie populiariausių Olandijos mados dizainerių, savo kūriniais žavinčių visą Europą. 2012 metais "Mart Visser Haute Couture" šventė 20 metų jubiliejų. Tai puiki priežastis švęsti ir išlikti motyvuotiems.

Šurmulys nuvilnija per 1 800 kviestinių svečių eiles, kai ant podiumo pasirodo modelis su artistiška, balta vestuvine suknele, ilgomis rankovėmis ir ilgu vualiu. Šis stilingas kūrinys neabejotinai yra aukščiausias Marto Visserio taškas pripažintame 40-ame "Haute Couture" šou. Savo jubiliejinės kolekcijos pristatymui mados kūrėjas pasirinko idealią vietą: prie "Miele Catwalk" podiumo nyderlandų "Vianen", kiekvienais metais susitinka tarptautiniai stiliaus žinovai, naujos mados nustatytojai ir mados žurnalistai.
Nuo pat savo prekių ženklo "Mart Visser Haute Couture" įkūrimo 1992 metais, kūrybingasis olandas du kartus per metus pristato po naują kolekciją moterims ir kiekvieną kartą sulaukia pagyrų ir susižavėjimo. Jo salonas Amsterdame šiuo metu priskiriamas prie populiariausių Europoje. Ir tai nė kiek nestebina. Visserio nesenstantis, elegantiškas dizainas jausmingomis, bet griežtomis linijomis įkūnija tikrąją eleganciją ir moteriškumą – modernus, prašmatnus, tvirtas ir emancipuotas. Visai nesvarbu, ar tai ilgos ir blizgančios violetinės, tamsiai mėlynos ar bronzinės vakarinės suknelės, švelnūs kostiumai su odinėmis detalėmis arba lengvi vasariniai juodai balti modeliai, visuose jo kūriniuose jaučiamas charakteringas stiprios asmenybės braižas.

Mados ekspertai iš "Saga International Design" centro Kopenhagoje labai anksti pastebėjo ypatingą Visserio stilių. Todėl jie pakvietė tuomet dar jauną dizainerį po mokslų baigimo Montaigne mados akademijoje Amsterdame, magistro studijas tęsti jų mokykloje. Kaip pasakyta, taip padaryta, akivaizdu, tai buvo geras sprendimas: dar studijų metu ir iškart po jų Visseris kurį laiką dirbo asistentu žymiems mados kūrėjams: Frans Molenaar Amsterdame ir Anne Klein ir Koos van den Akker Niujorke. Tik 25-erių, bet labai drąsus ir su daug patirties, tuomet nusprendė įgyvendinti savo didelę svajonę ir sukūrė savo prekės ženklą. Kad tai buvo teisingas žingsnis, kiek vėliau atskleidė vienas visuomenės renginys: viena populiarių olandų aktorių pasirodė vilkėdama jo kurtą rūbą. Nuo to laiko prasidėjo nuolatinis kilimas.

Šiandien jo ištikimomis gerbėjomis yra daugybė žymių olandžių iš skirtingų sričių. Tačiau Visserio kolekcijos, kurios apima ir indus bei aksesuarus, patinka ir toms moterims, kurios neužsiima politika, nevaldo didelių koncernų ir neuždirba pinigų iš pramogų verslo. Kadangi jie yra stilingi ir patogūs nešioti ir pasiūti pagal aukščiausius standartus. Tradicinis sukirpimas ir aukštos kokybės medžiagos yra nepakeičiami aukštosios mados kūrėjui. Būtent todėl jis pasirinko buitinių prietaisų gamintoją "Miele" kaip idealų partnerį. Dažnai siuvami ir labai pamėgti tokie drabužiai kaip palaidinės, suknelės, sijonai ir kelnės, turi išlikti gražūs kuo ilgiau. Tam tinkamiausios specialios "Miele" skalbyklių ir džiovyklių programos.

www.martvisser.com

Tekstas: Kim Leclaire